• İngilizce 1 – Test 8



Bu Testteki Sorular (AÖL) 2016 – 2. Dönem Sınavından Alınmıştır

Soru 1

The cat is sleeping – - – - the door.

A) between
B) under
C) in front of
D) on

Soru 2
I don’t like vegetables very much and I – - – - eat tomatoes and potatoes.

A) always
B) usually
C) often
D) never

Soru 3
- – - – Black Sea is the home of many creatures.

A) The
B) An
C) A
D)

Soru 4
The classroom is getting colder. – - – - , please!

A) Write the exercises
B) Don’t use your pen
C) Close the window
D) Don’t be late

Soru 5
Two of my students – - – - ill yesterday so they couldn’t come to school.

A) were
B) will
C) was
D) are

Soru 6
I believe the boy – - – - more successful in the next exam.

A) was
B) to be
C) will be
D) is being

Soru 7
Most people – - – - televisions at their homes until 1970s in Turkey.

A) don’t have
B) didn’t have
C) won’t have
D) hasn’t have

Soru 8
I – - – - to İstanbul for an important meeting at 10 o’clock tomorrow.

A) am going to fly
B) has flown
C) flies
D) flew

Soru 9
Ali’s grandparents – - – - us yesterday and we drank something.

A) became
B) bought
C) visited
D) wore

Soru 10
Deniz and Bora – - – - always – - – - to music loudly when I go to bed at nights.

A) will / listen
B) are / listening
C) have / listened
D) were / listening

Soru 11
My elder sister – - – - have long black hair, but now her hair – - – - short and yellow.

A) are / used to have
B) are used to / is
C) uses / was
D) used to / is

Soru 12
I want to buy – - – - new trousers over there.

A) an
B) this
C) that
D) those

Soru 13
Mum : Could you give milk to the cat? Boy : Mum, I am sorry. We don’t have – - – - milk to feed the cat.

A) any
B) many
C) some
D) a few

Soru 14
I have got a son and – - – - is almost a year old.

A) himself
B) him
C) his
D) he

Soru 15
A: – - – - does your sister go abroad?
B: Three times a year.

A) How long
B) How many
C) How often
D) How much

Soru 16
Students – - – - study hard to pass the exam.

A) may
B) should
C) musn’t
D) couldn’t

Soru 17
A: The lights of their home are on.
B: They – - – - be at home.

A) must
B) would
C) shouldn’t
D) don’t have to

Soru 18
A: Do you like spending time outside?
B: No, – - – - . I prefer being at home.

A) I’m not
B) I won’t
C) I can’t
D) I don’t

Soru 19
A: What are your brothers doing right now?
B: – - – - .

A) I like cooking very much
B) They are preparing something to eat
C) She is going to have a big breakfast with me
D) He will go to swimming pool tomorrow afternoon

Soru 20
Aşağıda verilen görseli ifade eden seçeneği işaretleyiniz.

A) Take the third right.
B) Take the second right.
C) Turn left at the traffic light.
D) Turn right at the traffic light.

1.C 2.D 3.A 4.C 5.A 6.C 7.B 8.A 9.C 10.B 11.D 12.D 13.A 14.D 15.C 16.B 17.A 18.D 19.B 20.A