• İngilizce 8 – Test 3



Bu Testteki Sorular (AÖL) 2014 – 3. Dönem Sınavından Alınmıştır

Soru 1
………… you have a headache, take an aspirin.

A) If
B) Up
C) Of
D) By

Soru 2
The room was dark ………. we turned on the lamp.

A) at
B) so
C) as
D) to

Soru 3
I read ………. I like reading.

A) to
B) why
C) before
D) because

Soru 4
………. she was 13, she had already achieved worldwide fame.

A) By the time
B) As long as
C) In order to
D) Whenever

Soru 5
I’ll have finished university by the end of ………. .

A) previous night
B) a month ago
C) next year
D) last week

Soru 6
If it ………., the grass gets wet.

A) boils
B) rains
C) drops
D) freezes

Soru 7
I would go shopping if I ………. better.

A) touched
B) spoke
C) thought
D) felt

Soru 8
French is ………. in France and Canada.

A) said
B) told
C) spoken
D) talked

Soru 9
The cleaning is ………. by the workers.

A) hidden
B) eaten
C) beaten
D) done

Soru 10
This time tomorrow I ………. to İstanbul.

A) will be flying
B) have flown
C) is flying
D) fly

Soru 11
Vegetables ………. grown by the farmers.

A) has
B) had
C) are
D) have

Soru 12
If I were rich, I ………. poor people.

A) have helped
B) would help
C) had helped
D) will help

Soru 13
We ………. married for five years in 2018.

A) are
B) have been
C) will have been
D) were

Soru 14
She ………. at home at 5 o’clock tomorrow.

A) will be cooking
B) was cooking
C) has cooked
D) cooks

Soru 15
If I were younger, I ………. karate.

A) will learn
B) had learnt
C) have learnt
D) would learn

Soru 16
………. if the sun shines.

A) We’ll go swimming
B) He didn’t travel
C) You aren’t late
D) I won’t get fat

Soru 17
By the time we get there, ……….……….

A) she was washing the dishes.
B) he moved to Van two years ago.
C) they had already finished their dinner.
D) the police will have arrested the burglar.

Soru 18
What will you be doing when ………………..?

A) he came
B) I leave home
C) she is reading
D) they were travelling

Soru 19
We would sail all around the world if ……….……….

A) they have bought a car.
B) you go to a doctor.
C) we had a yacht.
D) he’ll play tennis.

Soru 20
You would have arrived to the meeting on time if …………….

A) you had taken a taxi.
B) he had fallen from the stairs.
C) she told me the way correctly.
D) they walked together on the beach.

1. A 2. B 3. D 4. A 5. C 6. B 7. D 8. C 9. D 10. A 11. C 12. B 13. C 14. A 15. D 16. A 17. D 18. B 19. C 20. A